Kocaeli Devlet’in Diyabet Eğitim Birimi Çok Başarılı
02 Mayıs 2018

Kocaeli Devlet’in Diyabet Eğitim Birimi Çok Başarılı

Diyabet Eğitim Birimi 10 Yılda 15 bin Kişiye Eğitim Vererek Büyük Bir Başarıya İmza Attı

Kocaeli Devlet Hastanesi’nin Diyabet Eğitim Biriminin başarısı artarak devam ediyor. Diyabetli dostu hastanede 10 yılda yaklaşık 13 bin vatandaşa birebir, 2 binden fazla diyabetliye de diyabet okulunda eğitimler verildi. Diyabet Eğitim Hemşiresi Alime Karataş’ın koordine ettiği eğitimler diyabetle yaşam, kontrolsüz diyabette oluşabilecek problemlere karşı alınacak önlemler,  ilaç ve insülin tedavisi, diyabet tedavisinde son teknolojik gelişmeler, gizli şeker, beslenme, ayak sağlığı, göz ve kalp sağlığı, ağız ve diş sağlığının korunması gibi pek çok konuyu kapsıyor. Kardiyoloji, göz hastalıkları, dahiliye, psikiyatri bölümü uzmanları, diyabet eğitim hemşiresi, fizyoterapist ve diyetisyenin de sunumlarıyla gerçekleşen eğitimlerin sonunda her ay olduğu gibi yine başarılı olan diyabetlilere diyabet okulu diploması veriliyor.

3.jpg 5.jpg
4.jpg 7.jpg