Otizm Nedir Paneli Büyük İlgi Gördü

Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Kocaeli Devlet Hastanesi, İzmit Belediyesi ve KOÇ-DER, Otizme dikkat çekmek amacıyla bir araya gelerek önemli bir panele imza attı.

2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü münasebetiyle gerçekleşen panele Çocuk Psikiyatrisi Uz. Dr. İrem Damla Çimen, Psikiyatri Uz. Dr. Levent Tukuş, Psikolog Esra Mutlutürk Topal ve KOÇ-DER Başkanı İlkin Kılıçaslan konuşmacı olarak katıldı. Ayrıca İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, Kocaeli Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Uz. Dr. Şenol Ergüney, Kocaeli İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Muhammet Duran, Kamu Hastaneler Birliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Onursal Varlıklı, Kocaeli Devlet Hastanesi Yöneticisi Başhekim Uz. Dr. Adem Çakır, Kocaeli Kent Konseyi Başkanı Abdullah Köktürk, sivil toplum örgütleri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Konferansta otizmli bireyler hakkında detaylı bilgilendirme yapıldı.

Çakır: "Erken Teşhis Çok Önemli"

Otizmli çocukların farklı olduklarının bilindiği fakat belirli özellikleri konusunda bilgi sahibi olunamadığına dikkat çeken Kocaeli Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Adem Çakır, “Farklı olduklarını biliyoruz ama onların belli özelliklerini bilmiyoruz. Bu farkındalık toplantısı ile gençler de anne baba oldukları zaman çocuklarını takip etmeli izlemeli, erken teşhis yöntemlerini bilmeli. Bütün amacımız bu. Bu nedenle gençlerimizin burada olmasından dolayı mutluluk duyuyorum” dedi.

Bulut: "Desteğe Hazırız"

Otizmli bireylere yardımcı olmanın bir görev olduğunu hatırlatan İzmit Belediye Başkan Vekili İbrahim Bulut, “Bizlere düşen şuan ki koşullar gereği dezavantajlı kardeşlerimize yardımcı olmak ve onların dilini anlamak. Biz 6 yıldır bu alanda her türlü desteği vermeye çalışıyoruz. İnşallah vermeye de devam edeceğiz. Elimizde her şeyi yapmak için imkanlarımız mevcut. Organizasyonda emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Otizm konusunda farkındalık yaratmak ve otizm ile ilgili sorunlara çözüm bulmak amacıyla gerçekleşen panelde katılımcılara otizm konusunda oldukça yararlı bilgiler verildi. Soru cevap şeklinde tamamlanan panelin sonunda Kocaeli Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Adem Çakır, konuşmacılara plaket takdim etti.