Kocaeli Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi Ruhsat Aldı

Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, önümüzdeki günlerde resmi açılışı yapılacak olan Kocaeli Devlet Hastanesi Palyatif Bakım Merkezi'nin ruhsatını, Hastane Yöneticimiz Op. Dr. Adem Çakır'a teslim etti.

Beslenme sıkıntısı yaşayan, hastalığına bağlı yatak yarası olan, solunum sıkıntısı nedeniyle solunum cihazlarıyla hayatlarını devam ettirmek durumunda kalan ve yoğun bakımdan çıkmalarına rağmen henüz evinde tedavi edilemeyecek durumda olan hastaların tedavi edileceği palyatif bakım merkezimiz ruhsatını aldı. Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, Kandıra, Derince ve Darıca Devlet Hastaneleri'nin ardından Kocaeli Devlet Hastanesi’nin, Palyatif Bakım Merkezi'ne sahip dördüncü hastane olduğunu belirtti.

TÜM HASTANELERDE OLACAK

Merkezi inceledikten sonra kısa bir açıklamada bulunan Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Op. Dr. Şenol Ergüney, "Darıca, Kandıra ve Derince'nin ardından nihayet Kocaeli Devlet Hastanesi'nde 18 yataklı Palyatif Bakım Merkezimizin ruhsatını aldık. Sıradaysa Karamürsel ve Körfez ilçelerimiz var. Birçok ilde hiç başlamamışken biz ilimizde bakanlığın bize verdiği 2023 hedeflerini yakalamış bulunuyoruz. Dünyada yeni gelişen bir trend. İlk defa Kandıra'da açılmış olması bizim için önemli. Kocaeli Devlet Hastanesi'nden de bu atağı bekliyorduk. Yeni hastanemiz açıldığında inşallah orada daha büyüğünü de açarız" şeklinde konuştu.

Kocaeli Devlet Hastanesi Onkoloji ünitesinin 3. katında faaliyete geçen merkez son derece modern ve rahatlatıcı bir görünüme sahip.