Diyabet Okulumuza İlgi Artıyor

Hastanemizin diyabet okulu eğitimleri devam ediyor.

Diyabetli Dostu Kocaeli Devlet Hastanesi’nin diyabet okulunda eğitimler aralıksız devam ediyor. Katılımın son derece yüksek olduğu eğitimlerde uzmanlar tarafından diyabetle ilgili birçok konuda önemli bilgiler veriliyor.

Önceki gün gerçekleşen eğitimlerde Kocaeli Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Murat Bulunmaz “Diyabet ve Komplikasyonları”, Kocaeli Devlet Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Elif Pösteki “Diyabetin Oluşumu”, Kocaeli Devlet Hastanesi Diyetisyeni Solmaz Kavurt “Diyabette Beslenme” ve Kocaeli Devlet Hastanesi Fizyoterapist Ahmet Aydoğan tarafından “Diyabette Egzersiz” konularında bilgiler verildi.

Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürmek için gerekli tüm eğitimlerin verildiği ve en yeni tedavi yöntemlerinin anlatıldığı derslere katılım her geçen gün artıyor.

Kocaeli Devlet Hastanesi Diyabet Eğitim Hemşiresi Alime Karataş’ın koordine ettiği eğitimler diyabetle yaşam, kontrolsüz diyabette oluşabilecek problemlere karşı alınacak önlemler,  ilaç ve insülin tedavisi, gizli şeker, diyabette beslenme, ayak sağlığı, göz ve kalp sağlığı, diyabette ağız ve diş sağlığının korunması gibi pek çok konuyu kapsıyor.

Ayda iki kez gerçekleşen eğitimlerin sonunda her ay olduğu gibi yine başarılı olan diyabetlilere başarı sertifikası verildi.