Kocaeli Devlet Hastanesi’nin Palyatif Bakım Merkezi’ne İlgi Artıyor

Kocaeli Devlet Hastanesi’nde hizmet veren Palyatif Bakım Merkezi görenleri kendine hayran bırakıyor.

Kocaeli Devlet Hastanesi’nde çok kısa bir süre önce hasta kabulüne başlayan Palyatif Bakım Merkezi verdiği hizmetlerle daha şimdiden hasta ve hasta yakınlarının beğenisi kazandı. Oldukça modern ve özel hazırlanmış hasta odaları sayesinde hasta ve hasta yakınlarına hastaneden çok ev ortamı hissi sunuluyor. 18 yataklı merkezde ayrıca Komek ile işbirliği yapılarak hasta ve hasta yakınlarının sosyolojik ve psikolojik açıdan rahatlamaları amacıyla ebru sanatı, iğne oyaları, ney dinletileri ve resim çizimleri gibi sanatsal aktivitelerde yapılıyor.

Palyatif Bakım Merkezi’nde verilen hizmetler hakkında açıklama yapan sorumlu hekim Uzm. Dr. Levent Aslan, hasta ve hasta yakınlarına ev ile hastane arasında bir ortam sunduklarını belirterek hastaların burada geçirdikleri günler sayesinde hastane psikolojisinden çıkarak ev ortamına daha çabuk adapte olabileceklerini söyledi. Aslan, “Merkezimize gelen hastalarımızın ağrı ve diğer semptomları değerlendirilerek fiziksel, psikolojik, sosyal ve manevi gereksinimleri karşılanarak, acı çekmenin önlenmesine yönelik uygulamalar yapılıyor ve bu sayede hasta ve ailelerin yaşam kalitesinin arttırılması sağlanıyor” dedi.