Kocaeli Devlet Hastanesi’nde Hemşirelik Haftası Kutlandı

12-18 Mayıs Hemşireler Haftası Kocaeli Devlet Hastanesi’nde hemşireler ve hastane yönetiminin katılımıyla coşku içinde kutlandı.

Kocaeli Devlet Hastanesi’nde hemşireler ve hastane yönetiminin katılımıyla gerçekleşen 12-18 Mayıs Hemşireler Haftası kutlaması her sene olduğu gibi bu yılda coşkuyla kutlandı. Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Tıbbi Hizmetler Başkanı Op. Dr. Onursal Varlıklı, Kocaeli Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Adem Çakır, Kocaeli Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Gülçin Karadeniz ve Müdür Yardımcısı Dilek Şener, Kocaeli Devlet Hastanesi Kalite Yönetim Direktörü Arzu Torun Kahya, Eğitim Hemşireleri Semra Şahinkaya ve Selda Balta ile çok sayıda hemşirenin bir araya geldiği etkinliğe İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan’da katılarak meslektaşlarını yalnız bırakmadı.

ÇAKIR: “ HEMŞİRELİK MESLEĞİ GÖZ ARDI EDİLEMEZ”

Hemşirelik mesleğinin sağlık sisteminin vazgeçilemez bir parçası haline geldiğini belirten Kocaeli Devlet Hastanesi Yöneticisi Uz. Dr. Adem Çakır etkin ve kaliteli bir sağlık sisteminin işleyebilmesi için hemşirelere çok önemli görevlerin düştüğünü ifade ederek, “ Hemşirelik insan sevgisi, şefkat, bilgi ve beceri ile yoğrulmuş kutsal bir meslektir. Tıp biliminin ilerlemesi ile önemli mesleki aşamalar kaydederek gelişen hemşirelik mesleğinin önce insan anlayışının benimsendiği günümüzde ne kadar önemli bir noktada olduğunu görülmektedir” dedi. Çakır vatandaşların sağlık hizmetlerinden faydalanmasında önemli rol alan tüm hemşirelerin hemşireler haftasını kutlayarak çalışma hayatlarında başarılar diledi.

DOĞAN: “SİZİ EN İYİ BEN ANLARIM”

Ziyarette konuşan İzmit Belediye Başkanı Dr. Nevzat Doğan, hemşirelik mesleğinin insan sevgisiyle dolu, yoğun çalışma şartlarını gerektiren, özveri ve sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslek olduğunu belirterek, “ Geçmişi çok eskilere dayanan bu kutsal görevi diğer mesleklerden ayıran temel özelliği sevgi ve saygıya dayanmasıdır. Yaptığınız işin önemini, zorluğunu, bir takım dezavantajlarını bir hekim olarak en iyi ben anlarım. Bir meslektaşınız olarak, bir belediye başkanı olarak hem gününüzü kutlamak hem de küçük bir jest yapmak istedik. Sizlere ne kadar teşekkür etsek azdır” dedi.

Başkan Doğan, ziyarette hemşirelere üzerlerinde isimlerinin yazılı olduğu kalem hediye etti.