Kocaeli Devlet Hastanesi Diyabet Okulu Eğitimleri 9. Yılına Girdi

Diyabetli dostu Kocaeli Devlet Hastanesi’nin Diyabet Okulu 9. yılında da eğitimlere tüm hızıyla devam ediyor. Eğitimlere katılan diyabetli birey ve yakınları   diplomalarını almaya devam ediyor.

Her ay düzenli devam eden, katılımın son derece yüksek olduğu diyabet okulunun mart ayındaki eğitiminde Diyabet Eğitim Hemşiresi Alime Karataş, Diyetisyen Arife Kocabey ve Fizyoterapist Ahmet Aydoğan diyabetin oluşumu, diyabette beslenme ve egzersiz, diyabet tedavisi, diyabetin komplikasyonlarından korunma, diyabetle yaşam, diyabette ayak sağlığı vb. konularda faydalı bilgiler verdiler. Eğitime katılan diyabetli bireyler ve yakınları fizyoterapist eşliğinde egzersiz yaptılar.

Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürdürmek için gerekli tüm eğitimlerin verildiği ve en yeni tedavi yöntemlerinin anlatıldığı diyabet okulunda, mart ayı eğitiminde 2017 yılının ilk örnek diyabetlisi olan Recep Çakar’a Kocaeli Devlet Hastanesi Başhekim Yardımcısı Uz. Dr. Yalçın Tamer tarafından diyabet okulu diploması ve çiçek takdim edildi. Recep Çakar’ın son üç aylık kan şekeri ortalamasını gösteren HbA1c ölçüm sonucu kasım ayı sonunda 14 iken, aldığı tedavi, diyabet eğitimleri, düzenli egzersiz ve beslenme programına uyumu sayesinde mart ayındaki kan tahlili ölçümünde normal değer kabul edilen 7’ye düştü. Çakar diyabet ekibiyle işbirliği ve sürekli eğitim alarak bu başarıyı yakalayarak, diyabet okulunda ayın örnek diyabetlisi seçilmeyi hak etti.